Testa ditt ordförråd och lär dig nya ord Vi ger dig verktygen du behöver helt gratis! Sedan starten 2013 har Vokabulär.se bidragit till ett rikare ordförråd hos 4 622 personer. Bli medlem helt gratis →

Om Vokabulär.se

Vokabulär.se lanserades i och syftar till att utveckla det svenska folkets ordförråd, samt verka för en generell allmänbildning. Bakom projektet står Emil Frisk och Jimmy Löfving, två drivna själar med stort språkintresse. Om du har några tankar kring Vokabulär.se eller vill hjälpa till på ett eller annat sätt så får du gärna höra av dig till oss.

Jimmy Löfving Emil Frisk
Vokabulär.se drivs som ett hobbyprojekt av Jimmy Löfving och Emil Frisk.

Upphovsrätt

Allt innehåll på Vokabulär.se går under licensen Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported. Materialet är därmed fritt att använda under förutsättning att Vokabulär.se alltid uppges som skapare och att det inte används i kommersiellt syfte. Vidare gäller att allt material som på något sätt har modifierats ska lyda under samma licens. Undantag får endast göras vid skriftligt godkännande från Vokabulär.se.

Sociala medier

Vokabulär.se finns på både Facebook och Twitter. Följ oss gärna!

Vokabulär.se på Facebook Vokabulär.se på Twitter

  • Användare4 622 användare
  • Ord1 062 unika ord
  • Genomförda ord282 467 testade ord
  • Artiklar8 artiklar
  • Foruminlägg87 foruminlägg

Veckans ord

Veckans ord är absolvera. Ordet absolvera har olika betydelser. I kyrkligt språkbruk används det för att förklara att man avlöser från synd, medan det i andra sammanhang står för att man färdigställer eller fullbordar något.