Testa ditt ordförråd och lär dig nya ord Vi ger dig verktygen du behöver helt gratis! Sedan starten 2013 har Vokabulär.se bidragit till ett rikare ordförråd hos 5 800 personer. Bli medlem helt gratis →

Vad behöver man?

Skrivet den 22 september 2015 21:13
Vad behöver man egentligen kunna för att klara högskoleprovet?
Skrivet den 17 november 2015 22:58
Erikas skrev:Vad behöver man egentligen kunna för att klara högskoleprovet?


Högskoleprovet är inte ett prov på det sättet att man har betygsgränser som på till exempel gymnasiet (för nuvarande A-F), istället mäter provet hur bra du klarar dig i förhållande till andra provdeltagare vad gäller högskolestudier. Studera.nu skriver att högskoleprovet mäter kunskaper och färdigheter och ska så rättvist som möjligt visa vilka förutsättningar du har att klara universitets- och högskolestudier.

Provet i sig är uppdelat i en verbal del och en kvantitativ del. På den verbala delen testas din svenska, engelska, ordkunskap och att sätta in ord i sitt rätta sammanhang. Vad gäller den kvantitativa delen testar den dina matematiska och logiska kunskaper och dessutom förmåga att förstå tabeller och diagram. För att få ett högre resultat på högskoleprovet bör du öva din generella förmåga vad gäller just dessa delar. I länken till Studera.nu ovan kan du läsa mer specifikt vad du borde fokusera på för att få ett högre resultat.

Du måste vara inloggad på Vokabulär.se för att skriva i forumet.


  • Användare5 800 användare
  • Ord1 069 unika ord
  • Genomförda ord373 997 testade ord
  • Artiklar8 artiklar
  • Foruminlägg91 foruminlägg